Hírek

SZÍVMŰKÖDÉSI RENDELLENESSÉGEK VIZSGÁLATA

SPORTOLÓKNAK

MIÉRT FONTOS A SZÍVMŰKÖDÉS GENETIKAI HÁTTERÉNEK ISMERETE SPORTOLÓKNÁL?

A sport az önfegyelem, kitartás, versenyszellem és sportszerű gondolkodás elsajátításának, valamint az egészség megőrzésének eszköze. A szív fokozott igénybevételnek van kitéve sportolás közben. Ezért fontos tudni, hogy az emberek kis százaléka hordoz olyan genetikai eltéréseket, amelyek szívműködési zavarokat idézhetnek elő.

Cégünk felkínálja az ilyen szívműködési zavarokat okozó génelváltozások kiszűrését a sportolóknak.

A SZÍVMŰKÖDÉS GENETIKAI OKBÓL FELLÉPŐ ZAVARAI HÁROM NAGY CSOPORTBA SOROLHATÓK:

- Primer szívizommegbetegedések (kardiomiopátiák): Olyan betegségek, amelyek közvetlenül a szívizomzatot érintik, genetikailag meghatározottak.

- Ingerképzés és ingervezetés rendellenességei, ioncsatorna megbetegedések: Ide tartoznak azok a problémák, amelyek a szív elektromos aktivitását befolyásolják, például a szívritmuszavarok.

- Érrendszeri elváltozások, fokozott atherosclerosissal járó szívbetegségek: Azok a betegségek, amelyek az erek falának megvastagodását és szűkületét okozzák, így növelve a szívbetegségek kockázatát.

MIÉRT FONTOS ENNEK FELISMERÉSE?

• Elősegíti a megfelelő kezelések alkalmazását: A pontos diagnózis lehetővé teszi a célzott terápiák alkalmazását, amelyek javíthatják a beteg életminőségét és prognózisát.

• Megelőzhet egy lehetséges súlyosabb, akár életveszélyes helyzetet: A genetikai alapú szívbetegségek korai felismerése segíthet megelőzni a hirtelen szívhalált és egyéb súlyos komplikációkat.

• Felhívja a figyelmet a már fennálló enyhe szívizom vagy működési zavar esetén a nagyobb fizikai megterhelés veszélyeire: Az érintettek tisztában lehetnek azzal, hogy milyen tevékenységek jelenthetnek kockázatot, így elkerülhetik a túlzott fizikai igénybevételt.

Ha szertnél többet megtudni vizsgálatunkról, akkor találkozzunk a Vasi Vasember Triatlon Versenyen az iBioScience sátornál
2024. július 5-6-án!

Image
Székhely
7625 Pécs, Majorossy utca 36.

+36 70 674 6611
info@ibioscience.hu

Laboratórium
7624 Pécs, Ifjúság útja 20.
Image

© 2024 iBioDiagnostics. Minden jog fenntartva