Örökletes tumor szindróma

Örökletes tumor szindróma panel

Örökletes tumor szindróma panel (133 gén)

GÉNEK LISTÁJA

A rákos megbetegedéseknek 5-10%-áról ismert, hogy szorosan kapcsolódnak a szülőtől örökölt génhibákhoz (mutációkhoz). Fontos tudni, hogy az adott mutáció öröklése nem jelenti azt hogy az egyénben rákos megbetegedes ki fog alakulni, viszont jelentősen megnöveli annak a kockázatát. A legtöbb örökletes rákos megbetegedés autoszómális domináns öröklésmenetet mutat és egy „csíravonal-mutációhoz” kapcsolódik, amely az emberi test minden sejtjében jelen van. Genetikai panelünkben a leggyakrabban előforduló örökletes rákfajták azonosíthatóak, mint például az örökletes emlő- és petefészekrák, béldaganatok, vesesejtes karcinóma és örökletes gyermekrák.

Kiváltó okok:

A betegség kialakulásához általában domináns autoszómális öröklődést mutató genetikai mutációk vezetnek, melyek magas penetranciával bírnak.

Összegzés:

A malignus megbetegedések 5-10%-a vezethető vissza genetikai háttérre, így lehetővé téve a generációk közötti átörökíthetőséget.  Az örökletes tumor szindróma genetikai panelünk 133 potenciálisan érintett gént vizsgál, lehetővé téve a káros mutációk azonosítását és a betegségek pontosabb megértését. Az eredmények fontosak a diagnózis, a kezelés és a családi kockázat becslése szempontjából.

Letölthető anyagok
Image
BETEGSÉGCSOPORTHOZ TARTOZÓ PANELEK
orokletes-emlo--es--_petefeszekrak-panel--20-gen.png
GÉNEK LISTÁJA
Image
orokletes-vesesejtes-_karcinomapanel--31-gen.png
GÉNEK LISTÁJA
Image
orokletes-_vastagbelrak-panel-22-gen.png
GÉNEK LISTÁJA
Image
orokletes-_gyermekrak-panel-71-gen.png
GÉNEK LISTÁJA
Image
orokletes-tumor-_szindromapanel-133-gen.png
GÉNEK LISTÁJA
Image
Image
Székhely
7625 Pécs, Majorossy utca 36.

+36 70 674 6611
info@ibioscience.hu

Laboratórium
7624 Pécs, Ifjúság útja 20.
Image

© 2024 iBioDiagnostics. Minden jog fenntartva